25 noviembre, 2009

No se nace mujer, Simone de Beauvoir.











Simone de Beauvoir (París, 9 de enero de 1908 - 14 de abril de 1986), fue una novelista y filósofa francesa. Escribió novelas, ensayos, biografías y monográficos sobre temas políticos, sociales y filosóficos. Su pensamiento se enmarca dentro del existencialismo y obras como El segundo sexo son obras fundacionales del feminismo. Fue pareja del también filósofo Jean Paul Sartre. (Extraído de Wikipedia)

Conferencia-coloquio: Malén Gual y Ricard Bru Con Malén Gual y Ricard Bru (co-comisarios de la exposición)

A través del tiempo, los grabados eróticos japoneses se han conocido bajo diferentes nombres ―shunga, makura-e, warai-e. Uno de estos términos fue también el de higa, que significa «imágenes secretas». En este catálogo presentamos, por primera vez, una veintena de estos grabados que pertenecieron a Picasso. Con el fin de establecer un diálogo sugerente, se han seleccionado algunos de los grabados eróticos del mismo Picasso y obras de diferentes autores (japoneses y occidentales) que nos aproximan al fenómeno de la difusión del arte japonés en Europa y nos revelan cuáles fueron los vínculos entre este arte y la obra picassiana.



Estampa japonesa de la colección del pintor



Picasso convierte al espectador en un mirón




Día: 25 de noviembre
Hora: 19,30h
Lugar: salón de actos
Actividad gratuita. Aforo limitado
http://www.bcn.cat/museupicasso/es/exposiciones/encurso.html (última visita: 25/11/09)

Caspar David Friedrich



Monje a la orilla del mar


23 noviembre, 2009

Investigació sobre l'enteniment humà, David Hume.

Cites rere la lectura:

"Sigues filòsof..., però continua essent un home."

"El pensament més viu és inferior a la sensació més esmorteïda."

"I fins i tot en les nostres fantasies més salvatges i vagarívoles, fins i tot en els nostres veritables somnis, trobarem, si hi rumiem, que la imaginació no ha corregut completament cap a l'aventura sinó que encara hi ha una conexió ben protegida entre les diferents idees que s'han anat succeint."

"Tot el que és comprensible i pot ésser concebut clarament no implica cap contradicció, i mai no pot ésser provat com a fals per cap argument demostratiu o raonament abstracte a priori."

"No hi ha res que s'assembli tant com els ous, però ningú, a causa d'aquesta similitut aparent, espera que tots ells tinguin el mateix gust i sabor."

"Tan sols després d'un bon seguit d'experiments parells d'alguna manera, aconseguirem una confiança i una seguretat fermes respecte a un fet particular."

"No puc trobar, no puc imaginar un argument tal. Pe`ro mantinc la meva ment amatent a l'ensenyança, si algú condescendeix a donar-me-la."

"Totes les inferències fetes a partir de l'experiència són efectes del costum i no pas del raonament."

"Naturalesa de l'atzar: convertir en totalment iguals tots els esdeveniments que conté."











David Hume

10 noviembre, 2009

Què vol dir orientar-se en el pensament?


"Gràcies al sentiment d'aquesta diferència entre els meus dos costats, el dret i l'esquerre, podria orientar-me ràpidament. Això és exactament el que passa, quan haig de caminar de nit i girar a les cantonades pels carrers que Conec, però en els quals ja no distingeixo cap casa."

Inmanuel Kant,  Què vol dir orientar-se en el pensament?
1786

Quizás le interese...

Related Posts with Thumbnails